Епіцентр – Агробізнес: вольова перемога під завісу зборів

Сьогодні, 3 липня, ФК «Епіцентр» завершив перший етап підготовки до нового сезону. На станції Дунаївці кам’янчани провели спаринг проти «Агробізнеса» з Волочиська.

«Епіцентр» – «Агробізнес» 2:1

Голи: Ляшенко, 9, Павлученко, 84 – Войтіховський, 2.

Склад «Епіцентра» в першому таймі: Чернобай, Климець, Григоращук, Мороз, Кристін В. (гравець на перегляді, 41), Ліповуз, Миронюк (Полюлях, 28), Беженар, Бендера, Ляшенко, Кравчук.

Склад «Епіцентра» в другому таймі: Жмурко, Климець (Жмуйда, 64), Григоращук, Мороз, гравець на перегляді, Ліповуз (Кристін С., 64, Павлученко, 79), Полюля, Беженар (Кристін С., 82), гравець на перегляді, Ляшенко, Кравчук (Бендера, 64).

Планувалося, що цей поєдинок пройде в Кам’янці-Подільському. Утім, через велику кількість опадів, в останній момент було прийнято рішення, щоб не пошкодити газон стадіону імені Тонкочеєва, перенести гру на станцію Дунаївці. Не проти був і тренерський штаб «Агробізнеса», за що ми їм вдячні. Дякуємо і керівництву стадіону на станції Дунаївці, які надали свою арену для проведення спарингу.

Через переїзд з одного місця проведення до іншого, матч розпочався з затримкою у 15 хвилин. Утім, він видався доволі цікавим. Вже на 2 хвилині поєдинку гостям вдалося відкрити рахунок, коли після флангового прострілу відзначився Максим Войтіховський – 0:1. Та вже за якусь мить «Епіцентр» міг зрівнювати рахунок. Але «Агробізнес», після удару Івана Бендери, врятувала поперечка воріт. Ще через хвилину, після навісу Андрія Ляшенка, небезпечно пробивав Данило Кравчук. Цього разу волочиську команду виручив Роман Підківка. Але вже на 9 хвилині кам’янчанам вдалося відігратися. Іван Бендера закинув м’яч за спини захисників «Агробізнеса», вивівши Андрія Беженара на ударну позицію, той пробив, але… знову Підківка «на висоті». Щоправда, м’яч полетів у бік Андрія Ляшенка, який прокинув його собі під ліву ногу та одразу пробив з близької відстані – 1:1.

Міг «Епіцентр» ще до перерви повести в рахунку, але… Удари Кравчука були неточними, а постріл Бендери на 42 хвилині відбив Підківка. Тож на перерву команди пішли за нічийного рахунку.

У другому таймі гра була на зустрічних курсах. Цікава, швидка, але майже без моментів. І лише на 84 хвилині відбулася результативна атака, яка стала наслідком активних дій кам’янчан у пресингу. Невдалий прийом м’яча захисником «Агробізнес» біля власного штрафного майданчика призвів до того, що «шкіряний» опинився в Станіслава Кристіна, той миттю відправив його на Івана Бендеру, який одразу прокинув далі в район 11-метрової позначки, куди вже набіг Андрій Павлученко – 16-річний півзахисник в один дотик пробив і… 2:1.

«Агробізнес» міг відігратися на 88 хвилині, але удару головою Войтіховського забракло точності.

«Епіцентр» виграв у контрольному матчі. Але, як каже головний тренер команди Сергій Нагорняк, результат у спарингах для нього немає жодного значення. Головне – підготовка команди до сезону. Утім, приємно завершувати перший етап підготовки до сезону на позитиві. Та вже 6 липня – початок других навчально-тренувальних зборів, які пройдуть у Дунаївцях. А 10 липня – черговий спаринг. У Кам’янці-Подільському «Епіцентр» зіграє із лідером чемпіонату Хмельницької області – «Колосом» із Полонного.