Епіцентр – Буковина: коли головне не видовищність, а якість

Матч 5 туру, який відбувся 6 вересня в Кам’янці-Подільському між «Епіцентром» та «Буковиною» став центральним у Першій лізі групі «А». Ще б пак, зійшлися команди, які посідали поточне 2 та 3 місце та є, щонайменше, одними з головних претендентів на вихід до групи «Чемпіонська» за підсумками першого етапу. І цей матч, може, і не був видовищним на моменти чи високі швидкості, але… Головне для «Епіцентра» – переможним!

«Епіцентр» – «Буковина» 2:0

Голи: Кравчук, 43, Кристін С., 82

Попередження: Кравчук, 57, Полюлях, 75 – Морговський, 31.

«Епіцентр»:  Білик, Савчук, Мороз, Григоращук, Климець, Ліповуз, Миронюк (Кристін С., 62), Запорожець (Полюлях, 70), Проців (Равлик, 70), Бендера, Кравчук.

Головний тренер Сергій Нагорняк.

«Буковина»: Пономаренко, Безуглий, Дудник, Морговський, Шинкаренко, Кольцов (К), Хамелюк (Тищенко, 83), Кiлєвий, Бодня (Глущук, 83), Гончарук (Фарасєєнко, 87), Гiрний (Андрейчук, 46).

Головний тренер Валерій Кривенцов.

Перед грою з «Буковиною» тренерський штаб «Епіцентра» зіштовхнувся з неабиякими кадровими проблемами. Андрій Беженар, який пропустив матч проти «Металіста» через травму, ще не був готовим вийти на поле зі стартових хвилин (не вийшов він і на заміну). Через травму не було в заявці й Олександра Жмуйди.  А на передматчевій розминці пошкодження отримав ще й Владислав Кристін, який мав розпочинати гру на правому фланзі захисту зі стартових хвилин. А тому в останню мить його замінив Гліб Савчук.

Перший небезпечний момент у матчі створили саме господарі, коли на 5 хвилині Іван Бендера намагався поцілити у «дев’ятку» воріт суперника. Але не влучив. Згодом, на 24 хвилині, небезпечно з дальньої відстані пробивав ще й Владислав Мороз – потужно, але не точно. Тож у першій половині стартового тайму обидві команди не дуже тішили глядачів небезечними моментами. Далі ж.. було трохи цікавіше.

Спочатку капітан «Буковини» Віталій Кольцов перевірив на міцність голкіпера кам’янчан Олега Білика, а згодом, наче у відповідь, вже захисник «Епіцентра» Олександр Климець небезпечно пробивав по воротах Івана Пономаренка. В обох випадках голікпери врятували свої команди. Були згодом ще неточні удари Климця, Гірного (який, нагадаємо, вже грає за «Буковину») та Кравчука, а  тому рахунок на табло тривалий час зберігався нічийним 0:0. Та на 42 хвилині поєдинку кам’янчанам все таки вдалося провести результативну атаку. Кравчук вдало обігрався з Миронюком та зміг забити свій четвертий гол у чемпіонаті – 1:0. До слова, через зняття «Хуста» з чемпіонату, за регламентом, результат матчу «Епіцентр» – «Хуст» анулюється (це станеться після відповідного рішення ПФЛ), але три голи Данили, які він забив закарпатцям – ні. Тож форвард «Епіцентра» продовжить очолювати гонку бомбардирів вже із 4 забитими м’ячами.

Ще до перерви закріпити успіх міг Андрій Ліповуз, але «Буковину», після удару півзахисника «Епіцентра», врятував гокіпер Пономаренко.

У другому таймі чернівчани взяли м’яч під контроль. Точніше, кам’янчани віддали його, щоб пізніше зловити гостей на помилках. І це «Епіцентру» вдалося аж на 82 хвилині. Савчук «знайшов» Бендеру своїм пасом у штрафному майданчику буковинців, Іван прострелив вздовж, але влучив у захисника… Здавалося, нічого небезпечного. Але м’яч полетів на лінію воротарського майданчику, де Станіслав Кристін вистрибнув вище за Кольцова та влучно пробив головою – 2:0.

Більше моментів у цій грі не було. Можливо, матч не був видовищним, але… для «Епіцентру» результативним, якісним та переможним. І першим за тривалий час, коли команди в рідних стінах не пропустила жодного голу.