Епіцентр – Хуст: перша домашня та переконлива звитяга

25 серпня у Кам’янці-Подільскому ФК «Епіцентр» провів матч 3 туру в Першій лізі групі «А». В гості завітав ФК «Хуст» із Закарпаття, з яким наша команда двічі зустрічалася минулого сезону. І двічі перемагала. Нині ж… знову сильнішими були футболісти «Епіцентра»!

«Епіцентр» – «Хуст» 5:2

Голи: Кравчук, 35, 41, 56, Миронюк, 60, Равлик, 90+4 – Грицак, 54, Гарнага, 79.

Попередження: Запорожець, 32, Білик, 54, Григоращук, 76 – Грицак, 54

Вилучення: Грицак, 90+1 (друге попередження)

«Епіцентр»: Білик, Мороз, Григоращук, Климець, Кристін В. (Савчук, 77), Ліповуз, Миронюк (Полюлях, 68), Беженар (Равлик, 59), Запорожець (Кристін С., 68), Бендера (Проців, 59), Кравчук.

Головний тренер Сергій Нагорняк.

«Хуст»: Бєліменко, Козубенко, Даценко, Павлич (Шух, 62), Лучка, Биков (Гарнага, 46), Пилип (Швець, 46), Шевчук (Колчін, 46), Гук (Громенко, 68), Вашкеба, Грицак.

Головний тренер Володимир Циткін.

Поєдинок на стадіоні імені Тонкочеєва видався доволі цікавим та гольовим. А відкрив його захисник України Валерій Одайник, капітан ЗСУ, який в січні 2023 року, внаслідок підриву автомобіля на ворожій протитанковій міні на Донеччині, отримав важкі поранення. Саме пан Валерій зробив перший дотик до м’яча у цій грі, яка… стала переможною для «Епіцентра»!  

Перші пів години матчу в Кам’янці-Подільському пройшли за повної переваги команди Сергій Нагорняка. Саме «Епіцентр» володів ініціативою та створював моменти. Гості ж, здебільшого оборонялися та чекали на свій момент. Але господарі, по суті, шансів їм не давали.

Вже на 10 хвилині потужно пробив Владислав Кристін, але Арсен Бєліменко відбив м’яча, а далі… могло б бути добивання та одразу троє гравців «Епіцентра» опинилися в офсайді. Далі були небезпечні моменти та удари в Кравчука, Ліповуза, Запорожця, але рахунок на табло був незміним – 0:0. Однак на 35 хвилині кам’янчани заробили право на штрафний і Данило Кравчук влучно пробив з метрів 18-ти – гол і раунок 1:0.

Хустяни, розпочавши з центра поля, одарзу помилися і ледь не пропустили вдруге, адже господарі провели швидку атаку. Але удар у Запорожця не вийшов, а Бендери був не сильним, а згодом і третійпоспіль постріл – тепер у виконанні Ліповуза, був нетчоним. Однак, другий гол все таки невдовзі влетів у ворота гостей. І знову штрафний, і знову Кравчук, і знову потужний та точний удар Данили, і рахунок 2:0!

Після перерви було ще цікавіше. Вже у перші хвилин 10 «Епіцентр» міг забити зе щонайменше двічі, але ударам Кравчука та Бендери дещо не вистачило точності. А далі… «Хуст» відіграв один м’яч, автором якого став Назар Грицак. Однак, різниця в один гопротрималася не довго. Вже через дві хвилини атака кам’янчан завершилася передачою Бендери на Кравчука та хет-триком нападника «Епіцентра». Ще через чотири хвилини забив і Микола Миронюк, якому асистував Максим Проців, який вийшов на заміну за хвилину до цього.

Навіть за рахунку 4:1 «Епіцентр» не зупинився. Команда продовжила атакувати, намагаючисб забити ще. І моменти були. Але не реалізували. А ось на 79 хвилині… помилка Гліба Савчука, який віддавав поперечну передачу на партнерів, призвела до того, що м’яч перехопив Владислав Гарнага, який потім і пробив та скоротив відставання в рахунку для своєї команди – 4:2.

А на 90+1 гості залишилися в меншості. Другу жовту картку отримав Назар Грицак. Однак, на цьому матч не завершився. Адже далі була ще 90+4 хвилина та дебютний гол Віталій Равлика за «Епіцентр» – в падінні ножицями через себе. Все. «Епіцентр» здолав «Хуст» з рахунком 5:2. Далі – підготовка до гри проти «Металіста» та сам матч проти харків’ян, який пройде в Ужгороді 31 серпня.