Епіцентр – Минай: гольова перестрілка не на нашу користь

26 липня в Рівному відбувся півфінальний матч за право участі в чемпіонаті України з футболу серед команд УПЛ сезону 2024/2025. «Епіцентр» грав із «Минаєм» та був близьким до виходу у фінал міні-турніру, але… далі крокує команда з Закарпаття.

«Епіцентр» – «Минай» 3:3 (серія пенальті 3:5)

Голи: Миронюк, 12, Бендера, 66, Кравчук, 77 – Вакула, 19, Пріхна, 57, Ременяк, 87

Серія пенальті: Запоорожець, Равлик (не реалізував), Кравчук, Климець – Демиденко, Ременяк, Дмитрук, Кораблін, Кисіль.

Попередження: Беженар, 25, Кристін В., 70 – Дворовенко, 52.

Вилучення: Миронюк, 85.

«Епіцентр»: Чернобай, Мороз, Кристін В., Кристін С. (Климець, 90+6), Жмуйда (Савчук, 86), Ліповуз (Равлик, 62), Беженар (Полюлях, 86), Миронюк, Запорожець, Проців (Бендера, 62), Кравчук.

Головний тренер Сергій Нагорняк.

«Минай»: Бандура, Чуєв, Прокопчук, Дмитрук, Дворовенко (Кисіль, 67), Пріхна, Матюшенко (Скиба, 81), Кораблін, Воробчак (Ременяк, 46), Гунічев (Шалфєєв, 59), Вакула (Демиденко, 81).

Головний тренер Желько Любенович.

Вже на старті поєдинку «Епіцентр» провів атаку, яка завершилася ударом Євгена Запорожця. Ефектний удар, але не ефективний, адже «Минай» від голу врятувала поперечка воріт. І майже одразу закарпатці відповіли гострим випадом Гунічева. Утім, голкіпер кам’янчан Сергій Чернобай не допустив взяття власних воріт.

Та на 12 хвилині рахунок у грі був відкритий. Валадислав Мороз своїм пасом захисників «Минаю» та вивів Миколу Миронюка на ударну позицю – півзахисник «Епіцентру» першим дотиком підправив м’яча собі під ліву ногу, а другим – пробив у дальній від голкіпера кут – 1:0.   

Та «Минаю» вдалося відгратися вже через сім хвилин. Якщо перший удар Кораблін захисники кам’янчан заблокували, до ось другий, після підбирання Владиславом Вакулою – ні. Нападнику вдалося «хитнути» оборонні редути номінальних господарів поля та влучно пробити з-за меж штрафного майданчика – 1:1.

Далі ж «Епіцентр» мав ще як мінімум два шанси на взяття воріт суперника. Хороші удари на 43 та 42 хвилинах від Станіслава Кристіна та Андрія Беженара, здавалося, досягнуть своєї мети. Утім, два відмінних сейви Олександра Бандури врятували «Минай». А згодом вже і закарапатці ледь не повели в рахунку, скориставшись помилкою Мороза, який віддав не сильний пас на Чернобая і м’яч перехопив Вакула. Та поки нападник «Миная» обігрував Чернобая, Мороз встиг в останній моменти наздогнати його та блокувати удар вже у порожній ворота.

На початку другого тайму знову гостріші моменти виникали біля воріт «Минаю». Якщо з ударом Кравчука впорався Бандура, то ось постріл Станіслава Кристіна виявився трохи зависоким. А потім… 57 хвилина – Чернобай віддав пас на Ліповуза, м’яч відскочив від ноги Андрія і півахисника «Епіцентра» і Дмитро Пріхна, обікравши Ліповуза, вийшов віч-на-віч із Чернобаєм. Удар і рахунок став 1:2.

Аби встановити рівновагу «Епіцентру» знадобилося 10 хвилин. Атака лівим флангом завершилася навісом  Владислава Кристіна та Івана Бендеру, який й зрівняв рахунок 2:2. А ще через 10 хвилин автор першого голу в ворота «Минаю» Микола Миронюк віддав точний пас на Данилу Кравчука, який головою переправив м’яч у ворота суперника – 3:2.

Здавалося, кам’янчани, які контролювали гру, вже свого не упустять. Але… на 85 хвилині матчі Микола Миронюка небезпечно зіграв у підкаті та отримав червону картку. Закарпатці ж одразу ж і викорситали свою чисельну перевагу. Навіс зі штрафного на Пріхну, той прокинув далі на кут воротарського майданчику, де вже Артур Ременяк головою влучно пробив і зрівняв рахунок – 3:3.

Отож, два тайми цього поєдинку не виявили переможця. Тож попереду була серія пенальті. «Минай» свої спроби реалізував. У «Епіцентра», на жаль, другий удар у виконанні Віталія Равлика не став результивним – м’яч влучив у стійку. Тож у «футбольній лотереї» рахунок 3:5 і далі крокує «Минай».

«Емоцій нема просто. Напомилялися, напевно, на кілька матчів вперед. Вважаю, повинні були довести матч до завершення, до перемоги. Не дотерпіли трошки. Ну, а серія пенальті – це вже така лотерея своєрідна. Буває, – після гри сказав головний тренер «Епіцентра» Сергій Нагорняк. – Червона картка – це емоції, не скажу, що там таке щось, він віддав сили. Помилки захисників – не хочу переходити на персоналії, це ми самі розберемо, але ви ж бачили, скільки помилок індивідуальних. Їх було багато – і з цього вийшов результат. Молодці, переломили хід зустрічі, забили 2-й, 3-й м’яч. Стандарт, недотерпіли. Зараз таке спустошення трошки. Що робити? Треба піднімати голову, йти далі, готуватися до сезону».