Металіст – Епіцентр: без моментів та голів

Сьогодні, 31 серпня, в Ужгороді відбувся матч 4 туру чемпоінату України в Першій лізі ПФЛ у групі «А», в якому харківський «Металіст» приймав кам’янець-подільський «Епіцентр». Поєдинок видався не видовищним, безгольовим та нічийним.

«Металіст» – «Епіцентр» 0:0

Попередження: Вернаттус, 15, Абрамов, 90+6 – Жмуйда, 17, Запорожець, 39, Ліповуз, 54, Бендера, 55, Кравчук, 81.

«Металіст»: Рибак, Федорів, Михюк, Вернаттус, Абрамов, Підручний, Багачанський, Чідомере (Синчук, 65), Кайдалов (Влага, 83), Ісаєнко (Оріховський, 89), Луців П. (Порох, 89)

Головний тренер Андрій Аніщенко.

«Епіцентр»:  Білик, Мороз, Григоращук, Климець, Жмуйда (Проців, 56), Ліповуз, Миронюк (Полюлях, 72), Запорожець (Кристін С., 65), Кристін В., Бендера (Равлик, 56), Кравчук.

Головний тренер Сергій Нагорняк.

Обидва клуби до звітного матчу підійшли з певними кадровими проблемами. «Металіст», окрім дискваліфікованого Даниіїла Приходька, не зміг задіяти ще й Кирила Дігтяря. А «Епіцентр» не зміг розраховувати в цій грі на свого капітана Андрія Беженара. І, схоже, саме відстуність 10 номера кам’янчан, не вистачало в атакувальних діях гостях…

«Епіцентр» доволі активно розповчав матч в Ужгороді, намагаючись забити швидкий гол. Але до якоїсь гостроти справа не діходила. А згодом, із хвилин восьмою, гра вирівнялася. Ба більше, «Металіст» почав смиливіше діяти попереду та тримати в напрузі захиснків кам’янець-подільської команди. У підсумку на 9 та 14 хвилинах Петро Луців двічі пробивав по воротах Олега Білика, але обидва рази не точно. На 23 хвилині харків’яни знову завдавали небезпечного удару по воротам «Епіцентра» – цього разу вище воріт пробив Чедомере. Кам’янчани ж на 24 хвилині матчу відповіли гострою атакою, на вістрі якої був Данило Кравчук. Нападник нашої команди хоч і пробив, але завдяки своєчасному підкату досвідченого Віталія Федоріва, м’яч став легкою здобиччю для голкіпера номінальних господарів.

Утім, перед свистком на перерву «Епіцентр» міг таки вразити ворота суперника – Олександр Климець навіс зі штрафного у майданчик «Металіста», де Євген Запорожець головю чи то пробив, чи то прокинув на дальню стійку… м’яч полетів та міг опинитися в сітці воріт, але вручив у стійку.

У другому таймі обидві команди обмінялися, по суті, двома небезпечними моментами. Спочатку на 61 хвилині гостро було біля воріт «Епіцентра», коли Луціва вивели на ударну позицію, але Білик був першим на м’ячі, а під час добивання від Підручного, голпікер «Епіцентр» відбив м’яч ліктем. А потім, на 78 хвилині, швидка контратака від кам’янчан – Кравчук протягнув м’яча метрів 50-60 та пробив по воротах суперника –  м’яч від ноги Федоріва, який вкотре відчайдушно зіграв у підкаті, і… максимум у цьому моменті – це кутовий.

Матч «Металіст» – «Епіцентр» так і не виявив переможця. Бойова нічия 0:0. Кам’янчани повертаються додому, і вже 6 вересня в Кам’янці-Подільському  команду очікує черговий поєдинок. Цього разу проти чернівецької «Буковини».