Сергій Нагорняк: «Нам потрібна якість, а не кількість»

Футбольний клуб «Епіцентр» завершив другий навчально-тренувальний збір. На цьому етапі команда провела три спаринги. Спочатку перемогли «Колос» із Полонного (3:0) та київську «Оболонь» 4:2, а під завісу зіграли 17 липня внічию з житомирським «Поліссям» 2:2. Отож, про підсумки підготовки та плани на найближче майбутнє ми запитали в головного тренера ФК «Епіцентр» Сергія Нагорняка.

– Сергію Миколайовичу, два етапи зборів позаду. Чи все вдалося, що планували? Яку оцінку, в цілому, можете поставити роботі команди?

– Все нормально. Єдине, що деякі хлопці отримали пошкодження. Але я сподіваюся, що вони до першого офіційного матчу будуть у повній бойовій готовності.  У загальному ж залишився задоволений роботою команди. Не стільки тією грою, яку вони показували, а ставленням до роботи. Важко було в таку спеку працювати. Але ми провели два заключних спаринги з хорошими командами Прем’єр-ліги і я залишився задоволений не стільки результатом, хоч ми виграли в «Оболоні» 4:2 та зіграли внічию з «Поліссям» 2:2, а саме змістом гри.

– І у грі з «Поліссям» багато хто не зіграв. Чому так сталося?

– У багатьох хлопців були мікротравми. Ми не планували грати обмеженим складом, хотіли задіяти усіх. Але… Вирішили поберегти тих, у кого виникли певні проблеми, хто отримав пошкодження в грі з «Оболонню» чи на тренуваннях. Водночас, деяких футболістів хотіли випробувати на усі 90 хвилин. Хлопці витримали – я задоволений ними. Звісно, якщо дивитись на результат гри з «Поліссям», на перебіг подій, коли ми вигравали 2:0, а завершили 2:2, то можна, хоч це і спаринг, теоретично, висловлювати якісь претензії до підопічних. Але для мене був головний зміст гри. Мої хлопці витримали його всі 90 хвилин. Це контрольний матч, суперник – дуже серйозний, він просто використав наші помилки. А хлопці старалися, хотіли виграти. Та наші перемоги мають прийти з часом – саме в офіційних матчах.  

– Команда отримала кілька днів відпочинку, після чого збереться на базі в Дунаївцях. Який подальший план підготовки?

– Ми збираємося 20 липня. У нас буде, по суті, 9 днів до першого матчу в Кубку України. Тому це буде такий собі мікро збір. Адже 28 липня ми, швидше за все гратимемо в Кубку, а вже 3 серпня – перший тур чемпіонату. Тому ми через Кубок готуватимемося до чемпіонату. Для нас головне – це чемпіонат. Але не сприймате це так, наче в Кубку ми не гратимемо на перемогу. Просто чемпіонат, звісно, пріорітетніший. А в Кубку будемо намагатися дійти якомога далі. Тож до першості в нас є ще два тижні, за які ми маємо плідно попрацювати.

– Вболівальників «Епіцентра» цікавить й те, чи будуть ще нові футболісти в команді. Бо, як деякі кажуть: «У міжсезонні команда попрощалася з шістьма гравцями, а новачків лише троє». Що скажете на це?

– Ми шукаємо! Але нам потрібна якість, а не кількість. На жаль, із цим в країні зараз важкувато. Але пошуки якісних футболістів не припиняються. У нас в команді є місця, які потребують підсилення. То ж думаю, що в нашій команді ще будуть нові футболісти. Якщо не на старті змагань, то до кінця трансферного вікна, тобто до кінця серпня. Взяти когось «аби взяти» – я не хочу.