Старт чемпіонату змістили на 10 днів

Нова першість України у Першій лізі стартуватиме 3 серпня, а не 25 липня, як планувалося раніше. Про це йдеться в інтерв’ю пресслужбі ПФЛ з президентом Професіональної футбольної ліги Олександром Каденком.

«Проконсультувавшись із нашими клубами, взявши участь у засіданні Виконкому Української асоціації футболу, ми досягли спільного рішення змінити дату початку сезону 2024/25 у наших змаганнях. Що стосується Першої ліги, то з базового дня першого туру 25 липня ми переходимо до 3 серпня, відповідно, погодили, що в середині вересня буде додано один тур, орієнтовно 11 вересня. У Другої ліги базовий день стартового туру був призначений на 5 серпня. Отже, ми зміщуємо його взагалі тільки на 1 день, на 4 серпня. Відповідно, перший попередній етап Кубка України із 30 липня просимо перенести на 28 липня — щоб таким чином розмежувати дати, аби команди мали більше часу на відновлення та відпочинок між цими подіями», – сказав Олександр Каденко.

«Синхронізуючи календарі змагань, ми досягаємо важливої цілі — отримуємо більше часу на підготовку змагань, забезпечуємо клуби, в яких складна ситуація, додатковою можливістю визначитися, а також зберігаємо часовий проміжок для того, щоб провести певні зміни між лігами, якщо це буде необхідно, – заявив президент ПФЛ. – Я вдячний нашим клубам-учасникам за розуміння — тільки разом, у нашій єдності, ми можемо зберегти цілісність змагань. Дякую ЗСУ за можливість проводити спортивні змагання всеукраїнського рівня. Попри труднощі воєнного часу, всі організації та клуби в Україні роблять все можливе, щоб зберегти чемпіонат і Кубок України з футболу. Сьогоднішнє рішення — важливий крок до цього».