Епіцентр – Металіст: хотіли, але не вийшло

19 жовтня в Кам’янці-Подільському на стадіоні імені Григорія Тонкочеєва відбувся матч 13 туру чемпіонату України в Першій лізі ПФЛ групи «А», в якому ФК «Епіцентр» приймав «Металіст» із Харькова. Господарі, хоч і пропустили першими, але змогли зрівняти рахунок. А ось виграти… не вийшло.

«Епіцентр» – «Металіст» 1:1

Голи: Кравчук, 35 – Луців П., 23 (з пенальті)

Попередження: Мороз, 22, Кристін В., 28, Запорожець, 43, Кристін С., 49 – Мизюк, 36, Гомес, 68, Тепляков, 75.

«Епіцентр»: Білик, Мороз, Григоращук, Савчук (Демиденко, 67), Кристін С. (Проців, 83), Ліповуз, Запорожець (Миронюк, 60), Кристін В. (Танчик, 46), Бендера (Климець, 46), Беженар, Кравчук.

Головний тренер Сергій Нагорняк.

«Металіст»: Рибак, Мизюк, Федорів (Ісаєнко, 59), Гомес, Луців П. (Абрамов, 80), Вернаттус, Багачанський, Дігтярь (Порох, 80), Синчук, Тепляков (Цвіренко, 80), Чідомере (Горяінов, 71).

Головний тренер Андрій Аніщенко.

Два тури поспіль «Епіцентр» пропустив, а в цей час «Металіст» зміг здобути дві перемоги поспіль та наздогнати кам’янчан у турнірній таблиці за кількістю набраних очок. Два очних матчі проти «Металіста» «Епіцентр» не міг виграти. А в крайньому домашньому матчі кам’янчани вдома не змогли здолати тернопільську «Ниву»… Здавалося, що ще потрібно для команди Сергія Нагорняка, аби знайти мотивацію на цей матч? Та чи потрібно було її шукати? Напевно, факторів для «заряду» на цю гру було придостатньо. І, власне, це все відчувалося протягом усього матчу. Але… одного бажання гравців «Епіцентру» для перемоги над «Металістом» сьогодні виявилося замало.

Обережний початок гри у виконанні обох клубів свідчив про те, що результат у цій грі дуже важливий. Але це і не дивно – до завершення першого етапу чемпіонату залишилося майже нічого, а очки втрачати ніхто не хоче, адже потім надолужити втрачене буде майже не реально. Тож на старті матчу гар була, по суті, без воріт. Хіба що обмінялися ударами… На 13 хвилині Петро Луців перевірив на міцність голікпера господарів Олега Білика (воротар «Епіцентра» впорався з ударом без проблем), а на 15 хвилині Андрій Ліповуз пробив по вротам Владислава Рибака – зависоко. Але на 22 хвилині помилка Степана Григоращука в центрі поля призвела до того, що Багачанський перехопив м’яч, відпасував на Теплякова, який вже вривався у штрафний майдачник «Епіцентра», але Владислав Мороз, намагаючись вибити м’яч, зачепив ногу гравці «Металіста» і… пенальті. Петро Луців переграв Олега Білика з 11-метрової позначки та відкрив рахунок у грі – 0:1.

Та «Епіцентру» вдалося швидко відігратися. Вже через 12 хвилин Ліповуз віддав пас на Кравчука і Данило, прийнявши м’яч у штрафному майданчику, майже миттєво пробив з метрів 9-ти – без шансів для Рибака – 1:1.  Сьомий гол у сезоні для форварда «Епіцентра»!

Ще дві хвилини і Кравчук міг забити знову. Цього разу зі штрафного з метрів 17-ти. Але цього разу Рибак зміг відбити удар.

У другому таймі «Епіцентр» взяв м’яч під власний контроль, а гості, здебільшго, грали по рахунку. «Металіст» намагався втримати нічию, кам’янчани – здобути перемогу. Певні моменти в «Епіцентра» для взяття воріт Рибака були, але… реалізувати їх не вдалося. Господарі йшли велики силами, вочевидь, зотіли виграти, утім, не змогли. У підсумку нічия 1:1.