Анонс матчу 5 туру Епіцентр – Буковина

Вже в п’ятницю, 6 вересня, Кам’янець-Подільський прийматиме поєдинок 5 туру чемпіонату України Першої ліги ПФЛ групи «А», в якому ФК «Епіцентр» зустрінеться з чернівецькою «Буковиною». І цей матч, безумовно, стане центральним у турі, адже зустрінуться клуби, які поки що ділять між собою 2 та 3 місця в групі.

Якщо зазирнути в історію протистоянь, то «Епіцентр» із «Буковиною» зустрічався сім разів. І в них – п’ять разів перемагав, ще два поєдинки завершилися внічию. Востаннє команди бачилися минулого сезону в Чернівцях, коли «Епіцентр» здолав суперника 2:0. Утім, це все історія – сьогодення інше. Тим паче, «Буковина» вже точно не та…

Цього року в чернівецького клубу з’явилися нові спонсори, а разом із ними й амбітна мета – вийти до Прем’єр-ліги. Очолив «Буковину» й новий тренерський штаб на чолі з Валерієм Кривенцовим. А з минулого складу майже ніколи не залишилося. Зокрема, до оновленої «Буковини» перейшли і гравці нашого клубу – Максим Гірний та Юрій Глущук. Прийшли до команди й досвідчені Іван Тищенко («ЛНЗ»), Богдан Бойчук («Чорноморець»), Віталій Кольцов («Інгулець»), Ян Морговський («Звягель»), Андрій Бусько («Металіст»). А також ряд молодих та перспективних гравців, до прикладу, Погорілий та Кілєвий (обидва з «Кривбасу U-19»), Азізов та Панчишин з «Кременя», Голуб із «Чорноморця» та інші. Повноцінний контракт із чернівецьким клубом підписав і нападник Андрій Андрейчук, який до цього належав «Олександрії», але весняну частину минулої першості провів у Чернівцях на правах оренди.

Новий сезон «Буковина» розпочала кубковим поєдинком у Тернополі проти «Ниви». Матч тривав 120 хвилин та завершився внічию 1:1, а ось в серії пенальті сильнішими виявилися чернівчани. Далі, якщо говорити про Кубок, буковинці здолали «Прикарпаття» 1:0 та ФК «Миколаїв» 2:1. А відтак команда Кривенцова зіграє в 1/8 фіналу Vbet Кубку України – згідно жеребкування – проти ФК «Пробій». До слова, «Буковина» всі свої кубкові матчі грала на виїзді. І має три виїзні перемоги. Четвертий теж проведе на виїзді – 30 жовтня в Городенці Івано-Франківської області.

У чемпіонаті ж «Буковина» стартувала не так вдало. Зігравши в Івано-Франківську внічию 1:1 із «Прикарпаттям», потім вдома поступилася «Агробізнесу», пропустивши один гол. А ось далі були дві перемоги – в Хмельницькому над «Поділлям» та в Чернівцях над «Нивою». Обидві з рахунком 1:0.

Цього тижня чернівецька команда дозаявила ще одного нового футболіста – захисника Микиту Безуглого, який минулого сезону в УПЛ грав за «Металіст-1925». За харків’ян розпочинав і нинішній сезон. А тепер може дебютувати за «Буковину» в матчі проти «Епіцентра».

До речі, в звітному турі чернівчани не зможуть задіяти іншого захисника – Андрія Буська, який в минулій грі отримав червону картку та відбуватиме дискваліфікацію. У «Епіцентра» ж дискваліфікованих немає. Але тренерський штаб й досі не може розраховувати на Жмурка та Ляшенка, які були прооперовані та проходять процес реабілітації, а також травмованих Чернобая та Павлученко.

Отож матч «Епіцентр» – «Буковина» запланований 6 вересня о 15:00 на стадіоні імені Григорія Тонкочеєва. На ньому працюватиме бригада арбітрів на чолі з Назарієм Дьордем. Ну, а пряма трансляція поєдинку пройде на Youtube-каналі DiviSport.