Анонс матчу Епіцентр – Минай

У п’ятницю, 26 липня, на рівненському стадіоні «Авангард»  відбудеться півфінальний матч за право участі в чемпіонаті України з футболу серед команд УПЛ сезону 2024/2025. У ньому кам’янець-подільський «Епіцентр» зійдеться з закарпатським «Минаєм». Команда, яка виграє цей бій, 30 липня зіграє у фіналі проти переможця пари «Лівий берег» – «Металіст 1925».

«Епіцентр» та «Минай» ще жодного разу не грали у своїй історії. Планувалося, що перша їхня зустріч відбудеться в новому чемпіонаті Першої ліги. Але, враховуючи той факт, що через зняття СК «Дніпро-1» з УПЛ, прийняли рішення провести «турнір чотирьох», щоб визначити, хто замість дніпрян в Прем’єр-лізі, перше ж протистояння кам’янчан із закарпатцями матиме неабияке історичне значення. «Минай», який минулого сезону посів в УПЛ 15 місце та залишив елітний дивізон, прагне повернутися назад. «Епіцентр», який мав шанс вийти до УПЛ через стикові матчі проти «Вереса» (наша команда не змогла здолати рівнян), знову має нагоду підвищитися в класі. Тож для обох клубів поєдинок у Рівному має неабияке значення.

«Минай» у міжсезонні зазнав кадрових змін – команду залишили Вітенчук, Нємчанінов, Петько, Вашкеба, Корнійчук, Кемкін, Піддубний. Натомість, прийшли нові футболісти – Дворовенко та Шалфеєв з «Буковини», Пріхна з «Поділля», Рязанцев із «Ворскли U-19». Підписав конткракт і нападник Гунічев, який навесні виступав за «Минай» на правах оренди.  

Команда Желька Любеновича, готуючись до нового сезону, провела й ряд спарингів. Поступилася «Металісту» та «Карпатам» з однаковим рахунком 3:1, перемогла 3:0 «Севлюш», зіграла внічию 1:1 із «Буковиною». А в заключному для себе контрольному поєдинку 20 липня програла «Ворсклі» 1:0.

Головним арбітром матчу буде Андрій Коваленко з Полтави. Його асистентами – Олександр Корнійко з Миргорода та Марина Стрілецька з Сум. Четвертою арбітринею призначили Анастасію Романюк з Івано-Франківська. Спостерігач арбітражу – Юрій Мосійчук із Чернівців.

На матчі «Епіцентр» – «Минай» працюватиме система ВАА (VAR). Тож головним арбітром ВАА призначили Ігоря Пасхала з Херсона. Асистентом ВАА – Руслана Єрмоленка з Чернігова. Спостерігачем ВАА – Валерія Курганова з Черкас. Спостерігачем арбітражу – Михайла Овчара з Калуша Івано-Франківської області.

Отож, поєдинок «Епіцентр» – «Минай» запланований 26 липня о 18:00. Його траснлюватиме телеканал UPL.TV. Перелік платформ, на який можна буде спостерігати за матчем у Рівному, читайте у новині «Де дивитися матч Епіцентр – Минай»