Епіцентр – Колос: робочий процес, але з приємним «присмаком»

Сьогодні, 10 липня, в Дунаївцях ФК «Епіцентр» провів свій третій контрольний матч у рамках підготовки до нового сезону. Суперником кам’янчан став лідер чемпіонату Хмельницької області «Колос» із Полонного. Поєдинок видався цікавим на моменти, результативним та переможним для нашого клубу.

«Епіцентр» – «Колос» 3:0

Голи: Бендера, 32, Ляшенко, 45, Кравчук, 47 (з пенальті).

Склад «Епіцентра» в першому таймі: Чернобай, Кристін С., Григоращук, Кристін В., Жмуйда, Ліповуз, Миронюк, Беженар, Бендера, Ляшенко, Кравчук.

Склад «Епіцентра» в другому таймі: Чернобай, Кристін С., Мороз, Кристін В., Жмуйда, Полюлях, Миронюк (гравець на перегляді, 62), Запорожець, Равлик, Павлученко, Кравчук (Бендера, 68).

Спека та навантаження під час тренувальних зборів не завадили гравцям «Епіцентра» здобути позитивного результату в грі проти «Колоса». Щоправда, питання перемоги «будь якою ціною» в цьому матчі для кам’янчан не стояло. Адже вже за два тижні стартує новий чемпіонат, і для команди головне – перемоги в першості, а не в спарингах. Утім, «Епіцентру» в матчі проти «Колоса» все одно вдалося і якісний футьол продемонсрувати, і позитивного результату досягнути.

Віддати належне гостям, їм також в цій грі моментами вдавалося демонструвати швидкісні атаки, які створювали проблеми для кам’янчан. Утім… Вже на на початку зустрічі «Епіцентр» мав шанси на те, щою забити швидкий гол. Але удар Миронюка парирував голкіпер, а постріл Кравчука був неточним. Згодом той же Миронюк міг забивати – але м’яч пролетів поруч зі стійкою. І це все за перші сім хвилин. А потім… на 14 хвилині вже й «Колос» міг забивати – на заваді став сейв Сергія Чернобая. Обидві команди продовжили грати в атакувальний футбул. Ось тільки свої напади втілити у гол не вдавалося. Аж поки не настала 32 хвлина, коли Жмуйда обігрався в стіночку з Кравчуком і одразу Олександр прострелив на дальню стійку, де Іван Бендера замкнув передачу і рахунок став 1:0.

За хвилин п’ять Бендера міг оформити дубль. Але Івану забракло точності під час удару з метрів 15-ти. Ще п’ять хвилин… і рахунок міг стати нічийним – після удару п’ятою гравця «Колоса» кам’янчан врятувала стійка воріт.

А вже перед свистком на перерву «Епіцентр» знову забив. Станіслав Кристін навісив на кут воротарського майданчику, де Андрій Ляшенко головою зловив на протиході вооротаря «Колоса» та встановив рахунок 2:0.

Другий тайм також став цікавим. Особливо його початок. Вже на 47 хвилині матчу «Епіцентр» заробив штрафний, який швидко розіграли новачки команди – Запорожець відпасував на Равлик, Віталій урівався у штрафний майдачник «Колоса» та був зупинений не за правилами гравцем «Колоса». Це пенальті. Його й реалізував Данило Кравчук – 3:0.

Ще через хвиоин десять рахунок міг бути збільшений – але голкіпер «Колоса» зміг перевести удар Миронюка на кутовий. Він же врятував «Колос» і на 77 хвилині, коли Віталій Равлик вивів віч на віч Станіслава Кристіна. У підсумку матч так і завершився перемогою «Епіцентра» 3:0.

Отож, черговий спаринг позаду. Попереду – тренування, теорія та… контрольний матч проти «Оболоні», який відбудеться на Київщині 14 липня.