Епіцентр – Нива: відігралися, але не перемогли

Четвертого жовтня в Кам’янці-Подільському відбувся матч 10 туру в Першій лізі групи «А», в якому ФК «Епіцентр» приймав тернопільську «Ниву». Господарі поля, хоч і пропустили гол на старті поєдинку, змогли відігратися та мали шанси виграти це протистояння, але… вперше у цьому чемпіонаті в рідних стінах зіграли внічию.

«Епіцентр» – «Нива» 1:1

Голи: Бендера, 63 – Сидун, 7.

Попередження: Кристін В., 78 – Кухарук, 26, Гатала, 29.

«Епіцентр»: Білик, Климець (Равлик, 64), Мороз, Григоращук, Танчик (Кристін В., 66), Ліповуз, Миронюк, Проців (Бендера, 46), Кристін С., Беженар (Запорожець, 88), Кравчук.

Головний тренер Сергій Нагорняк.

«Нива»: Ольховий, Вишинський (Михайленко, 68), Зінь, Слотюк, Мудрий, Кухарук, Козак (Кицун, 82), Сидун, Дорошенко (Посєвкін, 74), Гатала (Танчак, 82), Різник (Напуда, 74).

Головний тренер Юрій Вірт.

Перевага в контролі м’яча та кількості створених моментів не дозволила «Епіцентру» здолати тернопільську «Ниву». У матчі 10 туру кам’янчанам десь забракло точності в ударах, десь везіння, а десь… гостей виручив голкіпер.

Так сталося, що вже на 7 хвилині матчу позиційна помилка гравців «Епіцентру» призвела до того, що Вадим Сидун вискочив на «побачення» із Олегом Біликом та влучним ударом вивів «Ниву» вперед у рахунку. Невдовзі, тернополяни ще раз загрожували воротам господарів – Кухарук із дальньої відстані пробив зі штрафного, але голкіпер кам’янчан перевів м’яч на кутовий. А далі… Контроль м’яча за «Епіцентром», атаки, удари – та на табло все одно 0:1.

У другому таймі з перших секунд господарі поєдинку «полетіли» вперед. І за перші хвилин десять футболісти «Епіцентра» щонайменше чотири рази небезпечно пробивали. Але деякі удари були неточними, а деякі – відбив Ольховий. Кам’янчани не зупинялися та продовжували тиснути на ворота суперника. І досягнули своєї мети на 63 хвилині – Станіслав Кристін обігрався з Андрієм Беженаром, та одразу віддав пас на Івана Бендеру, а той п’ятою прокинув м’яч повз захиснкиа собі на хід і вже в падінні проштохнув «снаряд» кріх Ольхового – 1:1.

Незбавляючи темпу кам’янчани продовжили тиснути на суперника. Але втілити свою перевагу в гол ніяк не могли. І вже на 90 хвилині виник момент, який міг завершитися взяттям воріт «Ниви». Ліповуз головою прокинув м’яч на хід Миронюку, той наче не встигав на передачу, оскільки першим на м’ячі був Ольховий, однак м’яч раптово вдарився об голкіпера «Ниви», а потім у Миронюка, і той, не даючи йому залишити межі поля, прострілював у центр штрафного майданчика… м’яч пролетів між Кравчуком та Бендерою, які були готові вже вразити по суті порожні ворота тернополян. Та пас був неточним, і справа до удару не дійшла.

Отож, «Епіцентр» із «Нивою» зіграли 1:1. І це перша нічия вдома для кам’янчан у нинішній першості. Попри певну перевагу та моменти… Словом, такий футбол. Перемагає той, хто забиває голи. Точніше, на один більше, ніж суперник. Нині ж результат нічийний.