Епіцентр – Поділля: перевага в грі та нервове завершення

У 9 турі чемпіонату Першоїі ліги ПФЛ у Кам’янці-Подільському ФК «Епіцентр» 28 вересня приймав хмельницьке «Поділля». Матч, в якому було чимало моментів, приніс нашій команді четверту перемогу в першості.

«Епіцентр» – «Поділля» 2:1

Голи: Ліповуз, 49, Беженар, 61 – Сніжко, 65

Попередження: Сімінін, 58.

«Епіцентр»: Білик, Григоращук, Мороз, Танчик (Кристін В., 84), Климець, Ліповуз, Миронюк (Полюлях, 84), Беженар (Запорожець, 84), Кристін С. (Равлик, 70), Проців (Бендера, 70), Кравук.

Головний тренер Сергій Нагорняк.

«Поділля»: Непогодов, Чушенко, Шкіндер, Веремієнко, Сімінін (Каранга, 84), Цибульник (Лис, 70), Боженар, Сніжко, Оробець (Саввченко, 46), Гемега (Столярчук, 55), Шаврін (Гамолов, 70).

Старший тренер Руслан Соболевський.

Матчі проти «Поділля» завжди були нелегкими для нашої команди. І цей не став винятком. Хоча «Епіцентр» мав перевагу, створював моменти, забивав, але… наприкінці поєдинку суперник змусив кам’янчан понервувати. Щоправда, цього разу все завершилося на користь нашого клубу.

На початку першого тайму команди наче приглядалася одна до одної та діяли трохи обережно. Утім, саме господарі були сміливішими та небезпечнішими. Вже на 9 хвилині Данило Кравчука намагався поцілити з лінії штрафного майданчинка у правий від Непогода кут – м’яч пролетів поруч зі стійкою. Відзначився дальнім неточним ударом і Владислав Мороз. «Епіцентр» наче пристрілювався. А ось «Поділля» свій перший удар у бік воріт господарів нанесло на 24 хвилині – Цибульник пробивав головою, але повз ворота. Згодом головою небезпечного удару завдавав по воротам хмельничан Мороз, але теж не влучно. А ось на 31 хвилині… «Епіцентр» двічі міг відкрити рахунок, але «Поділля», після ударів Беженара та Мороза врятував Непогодов. Голом у роздягальню міг візначитися і Андрій Ліповуз – але і його удару забракло точності.

Утім, вже на старті другого тайму Ліповуз виправився. Щоправда, цьму передували ще два епізоди. В одному, коли пробивав Олеександр Климець, хмельничан вкотре виручив голкіпер, в іншому, коли бив Ліповуз – поперечина воріт. Утім, в останньому епізоді господарі заробили кутовий, який і завершився взяттям воріт. Станіслав Кристін навісив на кут воротраського майданчику, де Данило Кравчук головою продовжив передачу в центр воротарських володінь, а там Ліповуз, вигравши позицію, відправив м’яч у сітку воріт – 1:0.

Вже через три хвилин Кравчук мав подвоювати перевагу нашої команди. Але, вийшовши на Непогодова, пробив і повз голкіпера, і повз воріт. Утім, «Епіцентр» продовжував тиснути.  І на 61 хвилині матчі Станіслав Кристін зробив усе від нього можливе, аби вчасно віддати прихований пас на Андрія Беженара, який в один дотик влучно пробив з 15 метрів – 2:0.

Та вже на 65 хвилині матчу «Поділлю» вдалося відіграти один м’яч. Після навісу Савченка на лінію воротарського майданчика, вдало головою зіграв Олександр Місержі – 2:1. Ще мить – і «Епіцентр» знову ледь не забив. З ударом Миронюка Непогодов впорався,  але потім було добивання від Кравчука і… знову неточно. А далі пішла доволі важка та емоційна гра. Хмельничани почали йти в «ва-банк», щоб врятувати матч. Кам’янчани – грати обережніше, щоб зберегти перевагу. Вже у компенсований абітром час до атак «Поділля» почав підключатися і голкпіер гостей. Але «Епіцентр» не дав шансів гостям та здобув четверту перемогу в чемпіонаті.