Епіцентр – Прикарпаття: бажання, самовіддача та дисципліна – запорука успіху

Сьогодні, 16 вересня, в Кам’янці-Подільському відбувся матч 7 туру в Першій лізі групі «А», в якому ФК «Епіцентр» приймав «Прикарпаття» з Івано-Франківська. Маючи певні проблеми зі складом, кам’янчанам вдалося здобути чергову перемогу в першості. До того ж, зберігши власні ворота на замку.

«Епіцентр» – «Прикарпаття» 3:0

Голи: Кравчук (11, 28), Проців (62)

Нереалізований пенальті: Цюцюра (64, воротар)

Попередження: Равлик, 17, Проців,26  – Швець, 14, Демків, 41, Рудюк, 44, Михальчук, 70.

«Епіцентр»: Білик, Савчук, Григоращук, Климець, Танчик (Мороз, 84), Ліповуз, Миронюк (Жмуйда, 84), Запорожець (Полюлях, 65), Проців (Кристін С.), Равлик (Бендера, 58), Кравчук.

Головний тренер Сергій Нагорняк.

«Прикарпаття»: Бобинець, Швець, Француз, Демків (Болденков, 70), Соловйов, Рудюк (Михальчук, 46), Бачакчийський, Радульський, Стаднік (Замуренко, 5), Цюцюра (Романов, 81), Хома (Барчук, 70).

Головний тренер Олег Рипан.

У цьому матчі в «Епіцентра», вже якось за недоброю традицію, виникли кадрові проблеми. У минулому турі в матчі з «Минаєм» травмувалися Мороз та Беженар, а тому саме ці двоє футболістів були вимушені споглядати за матчем з лави запасних. І хоч Мороз все таки вийшов на поле (на 84 хвилині), то Беженар – ні. Додати до них раніше травмованих Ляшенка, Жмурка та Чернобая… тренерському штабу «Епіцентра» вкотре довелося ретельніше обирати стартову одинадцятку на матч. Забігаючи наперед, все вдалося!

А ось у «Прикарпаття» наче не було подібних проблем. Утім вже на старті поєдинку гостям довелося робити вимушену заміну – на 5 хвилині через пошкодження не зміг продовжити матч Максим Стаднік. Але наврядчи ця заміна вплинула на підсумковий результат. Адже господарі поля були націлені на взяття воріт суперника та на здобуття трьох очок у рідних стінах. І під завісу десятої хвилини «Епіцентр» провів стрімку контратаку, яка завершилася відмінними індивідуальними діями Данили Кравчука, який з центрального кола добіг із м’ячем у штрафний майданчик «Прикарпаття» та влучно пробив у дальній від Андрія Бобинця кут – 1:0.

Ще через 17 хвилин Данило скористався помилкою голкіпера івано-франківської команди, перехопивши пас на Василя Француза… якась мить, удар і рахунок 2:0. І це шостий гол Кравчука в чеміпонаті!

Гості ж у першому таймі майже нічого не створили біля воріт кам’янчан. Хіба що можна згадати удар Соловйова, який Олег Білик переправив на кутовий.

На старті другого тайму «Прикарпаття» могло розраховувати на те, щоб відіграти один гол, але вчасно з воріт вийшов Білик. І майже миттєво «Епіцентр» відповів атакою, яка також мала усі перспективи на гол, але… цього разу на випередження зіграв вже голкіпер івано-франківської команди. Утім, третій гол у ворота «Прикарпаття» все таки залетів. Підключення до атаки фалангового захисника Климця завершилося точним пасом на Проціва, і Максим першим дотиком м’яч зупинив, а другим пробим з метрів 12-ти – 3:0.

На 63 хвилині матчу у ворота «Епіцентра» був призначений пенальті. Його виконувати взявся той, хто і «заробив» – капітан «Прикарпаття» Василь Цюцюра. Удар був не легким, але… Олег Білик зміг його відбити та зберегти ворота кам’янчан «на замку». Цей епізод дещо додав злісті саме господарям, які створили ще ряд моментів біля воріт суперника. Але втілити їх у голи не судилося. Та головне – «Епіцентр» переміг «Прикарпаття» 3:0 та продовжує бути в лідируючій групі.