Епіцентр припинив кубкову боротьбу

У Моршині Львівської області відбувся матч перешого попереднього етапу Vbet Кубку України, в якому стрийська «Скала 1911» приймала кам’янець-подільський «Епіцентр». У протистоянні все вирішили два голи, які господарі поля змогли забити ще в першому таймі. І хоч кам’янчани намагалися врятувати становище, але… далі йде «Скала 1911».

«Скала 1911» – «Епіцентр» 2:0

Голи: Авер’янов, 11, Яната, 19.

Попередження: Лук’янченко , 39, Мердеєв, 66, Цень, 69 – Жмуйда, 36, Запорожець, 45+3, Кристін В., 68, Мороз, 90.

«Скала 1911»: Архипчук, Цень (к), Авер’янов (Федор, 90), Николишин, Пастух, Мердеєв, Яната (Ткачик, 90+4), Руденко, Цуркан, Лук’янченко (Кравченко, 82), Ралюченко (Мацієвський, 82).

Головний тренер Михайло Басараб.

«Епіцентр»: Білик, Жмуйда (Кристін В.), Савчук (Мороз, 46), Григоращук, Климець, Ліповуз (Кристін С., 22), Запорожець, Беженар (к), Бендера (Полюлях, 80), Равлик (Проців, 46), Кравчук.

Головний тренер Сергій Нагорняк.

«Епіцентр» вважавався фаротим цього кубкового протистояння. Адже команда Першої ліги, яка мала шанси підвищитися в класі, грала проти представника Другої ліги, який у міжсезонні значно оновив свій склад. І, можливо, саме такі обставини зіграли злий жарт із кам’янчанами. Адже «Скалі 1911» вдалося доволі швидко не лише відкрити рахунок у грі, а й подвоїти його.

Хоча саме «Епіцентр» був близьким до того, щоб першим забити, коли на 3 хвилині Іван Бендера своїм пасом вивів на ударну позицію Андрія Беженара. Капітан кам’янчан пробив з метрі 14-ти, але голкіпер Кирило Архипчук впорався з ним.

А далі… 11 хвилини, атака стриян правим флангом завершилася прострілом у воротарський майданчик гостей. Степан Григоращук мав вибивати м’яч, але припустився помилки, якою одразу скористався Максим Авер’янов, розстрілявши ворота Олега Білика з кількох метрів – 1:0.

Минуло хвилин вісім, як господарів заробили штрафний. До воріт було більше тридцяти метрів, але Артур Яната наважився на дальній постріл і Білик не врятував – 2:0.

«Епіцентр» намагався знайти свою гру та вирівняти становище. Але атаки кам’янчан, як правило, завершувалися без ударів по воротам суперника. Лише наприкінці першого тайму кам’янчанам вдалося створити хороші моменти біля воріт «Скали 1911», однак, не реалізувати їх. Удар Олександра Жмуйди був вище воріт, а згодом, після пострілу Івана Бендери, стриян врятувала стійка. Могли і господарі забити гол у роздягальню, але не витиснули максимум зі свого моменту на 44 хвилині.

У другому таймі «Епіцентр» почав діяти швидше та частіше загрожувати воротам суперника. На 53 хвилині воротар «Скали 1911» потягнув удар Станіслава Кристіна, а через 14 хвилин – і постріл Владислава Кристіна. Згодом знову міг скоротити відставання в рахунку Владислав, але знову «на висоті» був Кирило Архипчук. Вже на 80 хвилині і воротар «Скали 1911» був безсилим, коли м’яч у ворота, після навісу від кутового прапорця, переводив Микита Полюлях, який щойно вийшов на поле. Але… стійка! В подальшому всі інші спроби «Епіцентра» також були безрезультативними.

«Скала 1911» перемогла та продовжить виступати в Vbet Кубку України. «Епіцентр» зупинив свою кубкову ходу й тепер зосередиться виключно на матчах чемпіонату в Першій лізі.