Епіцентр – Верес: післяматчеві коментарі

До вашої уваги коментарі наставників команд за підсумками першого матчу за право участі в сезоні 2024/2025 виступати в Українській Прем’єр-лізі, в якому ФК «Епіцентр» зіграв із рівненським «Вересом» із рахунком 1:1.

Сергій Нагорняк, головний тренер ФК «Епіцентр»:  

– Шкода, що не виграли. Дуже сподівалися на це. Я повністю задоволений першим таймом. Створили хороші моменти, могли забивати ще. На жаль, підвела реалізація. Хлопці – молодці, виконали все, про що домовлялися.

Після перерви далося взнаки те, що в УПЛ все ж вища інтенсивність матчів, аніж в Першій лізі. І нас завжди не вистачає на заключні десять-п’ятнадцять хвилин у поєдинках з рівними суперниками. Але нічого страшного нема. Гра в неділю теж буде цікава.

Результат – завжди закономірний. Але ми сьогодні всього дві помилки зробили. Першу, коли м’яч вибивали з порожніх воріт. І другу, коли пропустили гол після стандарту. Більше в суперника шансів не було. Буває таке, коли одна помилка і ти пропускаєш. Хлопці зрозуміли сьогодні, що таке УПЛ і до чого потрібно йти.

Ми знаємо, що багато людей озвучували скептичні думки щодо нашої команди в перехідних матчах. Ну, нехай тепер говорять. Щодо мотивації – команду налаштовувати було не потрібно. Ти не щодня граєш за місце в УПЛ. Показали хлопцям декілька відео. Можливо, після повторного матчу розповім про це. І по очах я бачив, що всі налаштовані максимально.

Скажу, що керівництво ставить перед нами максимальні задачі. В нас дуже молода команда. Але якщо не цього року, то в наступних – ми точно гратимемо в Українській Прем’єр-лізі. Звісно, таку задачу ми і зараз ставимо. Бо виходити на поле без задач неможливо.

Тому, ми ставимо перед собою завдання вийти до УПЛ і зробимо для цього все від нас залежне. Шанси зараз 50/50. Єдина перевага Вереса у другому матчі – їхні вболівальники.

Олег Шандрук, виконувач обов‘язки головного тренера НК «Верес»:

– Якщо вважати цю гру першим таймом протистояння з Епіцентром – то зіграли ми цей перший тайм незадовільно. Такий підсумок сьогоднішньої гри. Мабуть, нічия – закономірний результат. 

Потрібно ще говорити з командою. Але я завжди говорю, що в таких матчах ключову роль грає налаштування і психологія. Ми в цьому компоненті поступалися супернику. Розуміли, що нам може не вистачати свіжості після важкої гри з Металістом 1925 чотири дні тому. Але ми з Епіцентром були в рівних умовах. А бажання, особливо в першому таймі, у футболістів Епіцентру було більше.

В перерві поговорили, внесли певні корективи. Це нам допомогло. Заміни додали свіжості. Микола Гайдучик забив чудовий гол, ми ще мали моменти. На жаль, ще раз повторю – ця перша частина протистояння у нашому виконанні була незадовільною. Але в нас є ще одна гра.

Епіцентр не здивував. Ми розуміємо, з яким бажанням суперник готувався до цієї гри. Недооцінки не могло бути. Ми знали, що Епіцентр запропонує дуже інтенсивний футбол. Можливо, нам цієї інтенсивності не вистачало після останньої гри чемпіонату. Але ж частина футболістів зіграла другий поспіль матч без замін і після перерви сьогодні вони зіграли краще. Тому, я схиляюся до проблеми з налаштуванням. Це і моя проблема – не достукався до них. 

Але ця гра показала, що нам потрібно робити в Рівному. І, думаю, хлопці теж все розуміють.

Щодо вибору нападника, то вихід у старті Марко Мрвальєвича – це моє рішення. Як показала гра – він не в оптимальній формі. Тому, напевно, я як тренер з цим вибором не вгадав.

Сьогодні можу лише хороші слова на адресу Епіцентру сказати. Нам залишається домашня гра. Запрошуємо вболівальників на фінал сезону і впевнені, що підтримка буде шалена. Шанси у нас завжди високі. Все залежить від нас. Робимо висновки і готуємося до недільного матчу.

Джерело: НК «Верес»