Епіцентр – Верес: все вирішиться в другому матчі

29 травня на «Арені Лівий берег» відбувся перший матч плей-офф за право наступного сезону виступати в Українській Прем’єрі-лізі, в якому кам’янець-подільський «Епіцентр» приймав рівненський «Верес». Цікавий поєдинок завершився бойовою нічиєю.

«Епіцентр» – «Верес» 1:1

Голи: Мороз (28) – Гайдучик (80).
Попередження: Кристін В. (80), Кравчук (45+1), Дахновський (52), Морозко (69).

«Епіцентр»: Чернобай, Мороз (Алібеков, 77), Григоращук, Кристін В. (Жмуйда, 74), Климець, Ліповуз, Миронюк (Полюлях, 74), Беженар (Глущук, 83), Стень, Бендера (Ляшенко, 74), Кравчук. 

 Головний тренер Сергій Нагорняк.

«Верес»: Когут, Морозко, Кучеренко, Вовченко, Сміян, Кучеров, Кухарук (Банада, 46), Яго (Годя, 81), Шастал (Шарай В., 73), Дахновський (Шестаков М., 88), Мрвальєвич (Гайдучик, 46). 

В.о. головного тренера Олег Шандрук.

Початок поєдинку видався рівним. Обидві команди майже одразу спробували діяти швидко та загострювати свою гру попереду. І на 5 хвилині удар Сергія Стеня головою міг принаймні полетіти у бік воріт «Вереса», але м’яч попрямував за межі поля після того, як влучив в Євгенія Морозка. Стень показував арбітрам, що м’яч влучив у руку 99 номером рівнян, але… арбітр пенальті не призначив та показав на кутовий. Далі ж були удари у бік воріт від футболістів 13-ої команди УПЛ. Неточними. А ось «Епіцентр» доволі часто розганяв свої атаки, завершення яких не призводили до ударів до воріт. Та все змінилося в другій половині першого тайму.

На 28 хвилині атака кам’янчан завершилася втратою Беженаром м’яча, але капітан «Епіцентра» дограв до кінця й зміг виправити ситуацію, обікравши Дахновського, вибивши м’яч з під ноги на Владислава Мороза. Центральний захисник «Епіцентра» з метрів 19-ти одразу пробив – потужно та влучно – 1:0.

Вже через чотири хвилини кам’янчани могли подвоїти свою перевагу. Стень увірвався в штрафний майданчик – захисник «Вереса» «зняв» у нього м’яч, який полетів у бік Данили Кравчука. Форвард «Епіцентра» одразу ж пробив – рівнян врятував Богдан Когут. На 38 хвилині Когут знову врятував свою команду, відбивши удар Сергія Стеня. Ще один шанс вразити ворота кам’янчани мали на 43 хвилині – цього разу Стень пробив вище воріт.

Після перерви «Епіцентру» вдалося провести кілька стрімких атак. У проміжок часу з 56 по 60 хвилини кам’янчани тричі пробивали по воротах суперника. Але вони були неточними. А на 66 хвилині вже «Верес» міг зрівняти рахунок, але Владислав Мороз зміг винести м’яч з лінії власних воріт.

Але на 80 хвилині рівнянам все таки вдалося відігратися. Після кутового на ближній кут воротарського майданчика Микола Гайдучик зіграв на випередження та влучно пробив у дальній від себе кут – 1:1.

Більше голів у цій грі не було. Далі – матч-відповідь у Рівному, який відбудеться 2 червня.