ФК «Епіцентр» у цифрах: перший етап

Поки футболісти «Епіцентру» перебувають у відпустці, ми зазирнули в статистику виступів гравців на першому етапі.

У VBET UA Перша в групі «А» наша команда провела 14 матчів, в яких здобула 8 перемог, 3 нічиї та 3 поразки. Цікаво, що в усіх матчах участь брали сім футболістів – це Андрій Беженар, Руслан Буряк, Максим Гірний, Юрій Глущук, Олександр Чепелюк, Євгеній Шевченко та Степан Григоращук. Утім, якщо глянути на кількість проведених ними хвилини на полі, то не кожен із цих семи гравців може похизуватися великою кількістю часу. Однак, кожен із них за той час, який зіграв, зробив свою справу.

Рекордсменом ФК «Епіцентру» на першому етапі можна назвати Степана Григоращука. Цей 21-річний захисник відіграв усі 14 матчів від стартового до фінального свистка, а відтак провів на полі 1331 хвилину. Трохи менше часу провів Євгеній Шевченко – 1278 хвилин. А ось на третьому місці за кількістю зіграних хвилин – ще один 21-річний захисник Владислав Мороз. Він зіграв у 13 матчах, що в хвилинах становить 1239. Можливо ж зіграв і в усіх 14 поєдинках, але одну гру – 9 туру в Житомирі проти «Полісся» він пропустив через перебір жовтих карток.

На умовній четвертій сходинці за кількістю хвилин зіграних у матчах розмістився Олександр Чепелюк – 1222. Далі йдуть Андрій Беженар (1181), Максим Гірний (1135), Сергій Чернобай (1052).

На першому етапі ФК «Епіцентр» забив 17 голів. Тож перелік усіх бомбардирів команди наразі виглядає так: Гірний – 7 голів, Буряк та Пучковський – по 2, по одному м’ячу забивали Барбоса да Сілва, Глущук, Чепелюк, Шевченко та Владислав Кристін. Ще один гол – це автогол гравця ФСК «Маріуполь» Петра Харжевського.

Ну, і про порушників. У 14 матчах футболісти «Епіцентру» отримали 26 жовтих карток. Найбільше – п’ять, у Владислава Мороза. По 3 мають – Гірний, Глущук, Чепелюк та Шевченко. По два «гірчичники» заробили Барбоса да Сілва, Сергій Чернобай та Владсилав Кристін. Ще по одному на рахунку Беженара, Жмуйди та Пучковського.

Нагадаємо, «Епіцентр» у групі «А» посів третє місце. І навесні змагатиметься у «Чемпіонській групі», маючи в активі 8 очок. Свій перший матч команда має провести в рідних стінах 8 квітня проти київської «Оболоні».