Лівий берег – Епіцентр: заключний в чемпіонаті, але не в сезоні

24 травня у Першій лізі ПФЛ в групі «Чемпіонська» кам’янець-подільський «Епіцентр» зіграв свій заключний матч у чемпіонаті, але не в сезоні. Адже попереду на команду очікують ще стикові поєдинки за право виступати в Прем’єр-лізі. Утім, наша команда нині прагнула до перемоги. Та навіть мала неабиякі шанси. Але…

«Лівий берег» – «Епіцентр» 2:1

Голи: Когут І., 81, Сухоручко, 87 – Бендера, 8.

Нереалізований пенальті: Кравчук, 27 (воротар)

Попередження: Когут М., 39, Дударенко, 46 – Миронюк, 21, Чернобай, 71.

«Лівий берег»: Чеботарьов, Соколов, Слотюк, Швець, Дударенко, Співаков, Дедух (Запорожан, 90), Войцеховський (Когут І., 55) , Синиця (Литовченко, 90), Когут М. (Астахов, 61), Сухоручко (Петренко, 90). 

Головний тренер Віталій Первак.

«Епіцентр»: Чернобай, Жмуйда, Григоращук, Кристін В., Климець, Миронюк, Кристін С. (Козловський, 88), Беженар (Ліповуз, 67), Бендера (Ляшенко, 67), Стень, Кравчук.

Головний тренер Сергій Нагорняк.

Поєдинок, який хоч і не мав турнірного значення (господарі – бронзові призери, гості – четверті) видався доволі цікавим та безкомпромісним. Вже на секунд 20-ій матчу «Лівий берег» міг відкривати рахунок – потужно пробивав Андрій Співаков, але голкіпер кам’янчан Сергій Чернобай зміг відбити цей удар. Та одразу ж було добивання від Олега Синиці – і знову відмінно зіграв Чернобай. Далі ще добивання… але у гравця київського клубу арбітри зафіксували офсайд.

Кам’янчани відповіли небезпекою на 5 хвилині, коли після подачі з кутового Станіславом Кристіном у падінні через себе пробивав Данило Кравчук – повз ворота. Та вже на 8 хвилині матчу «Епіцентр» відкрив рахунок у грі. Андрій Беженар на правому фланзі «прибрав» Арсена Слотюка та навісив на дальню стійку воріт суперника, де Іван Бендера з лінії воротарської головою пробив у протилежний кут від голкіпера – 0:1.

Господарі одразу ж «полетіли» відіграватися. Але попереду в «Лівого берега» мало що виходило. Кам’янчани ж відповідали своїми атаками, одна з яких на 27 хвилині (а з 24 хвилини поєдинку в Україні оголосили повітрняу тривогу, тому команди пішли в укриття майже на пів години) завершилася тим, що Станіслава Кристіна зупинили не за правила в штрафному майданччику. І це пенальті.  Виконувати його взявся Данило Кравчук. Однак, форвард «Епіцентра» не зміг виграти «дуель» в голкіпера «Лівого берега» Віталія Чеботарьова.

Згодом кияни знову відзначилися активними атаками. Але обидві завершилися не точними ударами Руслана Дедуха. А ось на 37 хвилині кам’янчани могли забити вдруге. «Дубль» на свій рахунок мав шанс записати Іван Бендера. Та цього разу його удар головою завершився тим, що м’яч пролетів поруч зі стійкою.

У другому таймі «Лівий берег» заграв активніше. І вже на 50 хвилині Співаков небезпечно пробивав, але завдяки Чернобаю господарі заробили лише кутовий. На 64 хвилині «Епіцентру» вдалося провести непогану атаку, яка завершилася ударом Бендери – м’яч, влучивши у поперечку, полетів  за межі поля.

Кияни тиснули. І… дотиснули. На 81 хвилині, після розіграшу зі штрафного, кам’янчани дозволили Івану Когуту добрячи прикластися по м’ячу із метрів 13-ти – рахунок став 1:1.

Та навіть зберегти нічийних рахунок, на жаль, не судилося. На 87 хвилині, після навісу з кутового, з метрів восьми головою влучно пробив Даниїл Сухоручко, який вивів свою команду вперед у рахунку – 2:1.

«Епіцентр» намагався врятувати матч. Команда одразу пішла вперед. Але… нічого небезпечного кам’янчанам створити біля воріт суперника не вдалося.  У підсумку «Лівий берег» переміг 2:1. Чемпіонат завершено. Сезоні – ні. Попереду на нашу команду очікують вирішальні матчі проти 13 команди УПЛ за право наступну першість грати у Прем’єр-лізі. Отож, далі буде!