Нива – Епіцентр: важка гра, але переможна

Футбольний клуб «Епіцентр» стартував у Першій лізі виїзною перемогою над тернопільською «Нивою». Матч видався не легким, але переможним для нашої команди. У протистоянні в Тернополі, яке відбулося 8 серпня, все вирішив один гол. Хоча, забитих м’ячів могло бути і більше.

«Нива» – «Епіцентр» 0:1

Голи: Андрій Беженар, 49.

Попередження: Бац, 41, Демчук, 54, Михайленко, 78, Різник, 82, Бей, 87 – Мороз, 42, Полюлях, 90+2.

«Нива»: Жупанський, Бей, Зінь, Демчук (Слотюк, 65), Бац (Голуб, 65), Капустян (Михайленко, 74), Козак (Кицун, 74), Кухарук (Мудрий, 65), Гатала, Галадей, Різник.

Головний тренер Євгеній Калиниченко.

«Епіцентр»: Білик, Мороз, Григоращук, Климець (Кристін С., 84), Кристін В., Ліповуз, Запорожець (Савчук, 89), Беженар (Полюлях, 89), Бендера (Равлик, 84), Проців (Жмуйда, 73), Кравчук.

Головний тренер Сергій Нагорняк.

До першого поєдинку в чемпіонаті обидва клуби підійшли з певними кадровими проблемами. «Нива» не змогла задіяти Арсентія Дорошенка, який отримав травму, а «Епіцентр» – Андрія Ляшенка та Романа Жмурка, яким довелося робити операції. Тож побажаємо гравцям якнайшвидше відновитися та повернутися на футбольне поле. Також за кам’янчан не зіграв Микола Миронюк, який відбував дискваліфікацію за червону картку в матчі плей-офф проти «Миная».  

І початок зустрічі для «Епіцентра» видався доволі складним. Адже «Нива» з перших хвилин намагалася вразити ворота Олега Білика. Утім, голкіпер кам’янчан діяв надійно та без проблем впорався з ударами Козака та Галадея у перші п’ять хвилин поєдинку. А ось «Епіцентр» відповів на 14 хвилині ударом Євгена Запоорожця, який відгукнувся на навісну передачу Влада Кристіна. Однак, м’яч пролетів зависоко над воротами суперника.

У цілому господарі поля в першому таймі виглядали цікавіше за кам’янчан, які, здавалося, ніяк не могли відшукати власну гру. Тому за такого перебігу подій «Ниві» вдавалося загрожувати воротам суперника. Зокрема, на хвилині 25-ій Галадей міг відкривати рахунок у матчі, коли, по суті, розстрілював ворота «Епіцентра» з метрів семи. Та нашу команду врятував Олег Білик.

Зовсім інша гра була вже в другому таймі. «Епіцентру» на 49 хвилині матчу вдалося провести стрімку атаку, під час якої Іван Бендера навісив у штрафний майданчик, де Максим Проців головою продовжив цей пас на дальню стійку… а там на м’яч вже очікував Андрій Беженар, який спокійно пробив в один дотик і забив перший гол «Епіцентра» в чемпіонаті – 0:1.

Поки тернополяни оговтувалися від пропущеного голу, кам’янчани створили ще кілька моментів. В одному з яких «Ниву» від другого голу, після удару Кравчука зі штрафного, врятував Жупанський. Згодом, голкіпер «Ниви» «потягнув» ще й удари Беженара та Климця. Та найнебезпечніший момент біля воріт господарів «Епіцентр» створив на 73 хвилині, коли Олександр Климець увірвався в штрафний майданчик тернополян, віддав пас у район одинадцятиметрової позначки на Кравчука, а Данило… пробив вище воріт.

«Нива» великими силами намагалася відігратися. Утім, захисники «Епіцентру» доволі часто блокували удари тернополян, а інколи, нічого не вигадуючи, вибивали м’яч подалі від власних воріт, розраховуючи на швидкісні контратаки. Кам’янчани контролювали гру, але кінцівка матчу все одно була нервовою. Однак, нашій команді вдалося зберегти свої ворота «сухими» та завершити поєдинок на свою користь.

Отож, матч «Нива» – «Епіцентр» завершився з рахунком 0:1. Попереду ще довгий шлях у чемпіонаті, але добре, коли розпочали його з позитивом.