Призначення арбітрів на матч Епіцентр – Нива

Комітет арбітрів Української асоціації футболу призначив офіційних осіб на поєдинки 10 туру в Першій лізі.

Головним арбітром матчу «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – «Нива» (Тернопіль) призначили Максима Фірсова з Рівного. Його асистентами будуть Юрій Зоренко та Олександр Марчик (обидва з Житомира). Четвертий арбітр – Віталій Маляр із Хмельницького. Спостерігач арбітражу – Едуард Валенко зі Львова.

Максиму Фірсову у день матчу, 4 жовтня, виповниться 32 роки. І у своїй кар’єрі він кілька разів працював на матчах за участі «Епіцентра» в якості головного арбітра. Так, у сезоні 2020/2021 років ще в Другй лізі «Епіцентр» вдома здолав  «Карпати Галич» 2:0 та «Волинь-2» 3:0. А в сезоні 2021/2022 років – наша команда перемогла вінницьку «Ниву» 1:0. А ось єдиний виїзний матч «Епіцентру», на якому Фірсов працював, відбувся 13 квітня цього року. Тоді «Інгулець» вдома здолав кам’янчан із рахунком 1:0. До слова, в тій грі «Епіцентр» із 60 хвилини грав у меншості (другу жовту картку отримав Ахмед Алібеков).

А ось шляхи із тернопільською «Нивою» Максима Фірсова, як головного арбітра, ще не перетиналися.

У нинішньому сезоні арбітр із Рівного був головним на матчах Першої ліги «Прикарпаття» – «Буковина» 1:1, «Агробізнес» – «Поділля» 1:0, а також у кубковому протистоянні «Кудрівка» – «ЮКСА» 0:4. У цих поєдинках він показав 16 жовтих карток (у середньому 5,3 за матч) та одну червону. Також вилучив з технічної зони головного тренера «Поділля» Віталія Костишина в грі проти «Агробізнеса».

Матч «Епіцентр» – «Нива» запланований 4 жовтня на кам’янець-подільському стадіоні імені Григорія Тонкочеєва о 14:00. Пряма трансляція поєдинку – на Youtube-каналі DiviSport.