Сергій Нагорняк: «Хлопці молодці!»

Футбольний клуб «Епіцентр», після 33 матчів сезону 2023/2024, перебуває у відпустці. Утім, саме зараз для тренерського штабу є час аби проаналізувати виступи команди та скласти план дій на майбутнє. Отож, яким був сезон для кам’янчан і, що буде далі, про це ми поговорили з головним тренером ФК «Епіцентр» Сергієм Нагорняком.

– Сергію Миколайовичу, сезон, який минув, був історичним для ФК «Епіцентр». Адже вперше команда посіла високе четверте місце в Першій лізі та позмагалася за путівку до УПЛ. Чи можете ви зараз назвати, який матч для вашої команди був найважчим із зіграних 33-ох?

– Перш за все, я хочу подякувати Збройним Силам України, завдяки яким вже відбувся другий чемпіонат. Якби не мужність та незламність наших захисників та дівчат, то навряд чи б ми нині взагалі щось говорили про футбол. Безмежна подяка усім! Щодо сезону… Кожен матч був особливим. Легких поєдинків не було. Головне, що в кожному з них хлопці намагалися продемонструвати ту якість гри, яку від них ми хотіли бачити. Щось вдавалося, щось ні, але це футбол. У цілому, сезон оцінюю позитивно. Якщо про нас вже почали говорити в контексті Прем’єр-ліги, то… це все заслуга хлопців. Вони своєю працею довели, що з нами варто рахуватися.

– Після заключного матчу, коли команда поступилася «Вересу», нині можна вже, мабуть, без емоцій оцінити той поєдинок. Якби була можливість нині повернутися в минуле і знову зіграти в Рівному, чи змінили б ви щось у тій грі, щоб досягнути позитивного результату?

– Ну, це ж на рівні фантастики.. повернутися назад. Вважаю, що на той момент хлопці зробили все можливе аби досягнути позитивного результату. Так, мені хотілося б більше, щоб ті, хто виходив на заміну, додали б у нашій грі, але… Після першого матчу, який завершився 1:1, команда показала дуже хорошу та змістовну гру, не забили кілька м’ячів. А перед другим матчем я вже бачив, що в хлопців емоційне спустошення. Не фізичне, а саме емоційне, яке інколи набагато важливіше за фізичне. Як я ненамагався, але не вдалося витягнути їх з того стану. Так буває. Таких топовів матчів, як з «Вересом», ми зіграли три поспіль. Це проти «Лівого берега», а потім і двічі з рівнянами. Грали ми майже одним складом. Були точкові зміни, але… Три гри поспіль і хлопцям просто не вистачило емоцій. Якраз у Рівному уже були емоційно виснаженими, що завадило нам здобути позитивний результат. Але давайте відверто – «Верес» значно досвідченіша команда за нашу. У нас досить молода лінія оборони. Але ми розуміємо, що помилки – це невід’ємна частина футболу. Після гри були всі дуже засмученими. Та зараз я просто кажу: «Хлопці молодці!» Вони своєю працею довели, що в нас досить непогана команда.

Сергій Нагорняк, головний тренер ФК “Епіцентр”

– Минулий сезон, то вже історія.  Попереду – новий, який, попередньо, стартує наприкінці липня. Коли «Епіцентр» вийде з відпустки та де готуватиметься до нової першості?

– Зараз хлопці відпочивають, їм потрібна пауза після такого тривалого сезону. Ми після гри в Рівному дали їм відпустку. Але вже за два тижні будемо збиратися на нашій базі в Дунаївцях, щоб готуватися до нового чемпіонату. У нас там шикарне поле, тому кудись їхати не бачу сенсу.

– Можливо вже запланували якісь спаринги?

– На перших зборах зіграємо два матчі. Є попередня домовленість 30 червня зіграти проти «Скали 1911» зі Стрия, а під завісу зборів – 3 липня, проти волочиського «Агробізнеса». Зі стриянами плануємо грати в Кам’янці-Подільському, а ось із «Агробізнесом» – ще не вирішили. Можливо вдома, а можливо в Волочиську. Ми про це ще не домовлялися.

– Звісно, що вболівальників цікавлять і кадрові питання. Щось можете розповісти?

– Поки що нічого не скажу. Ми працюємо в цьому напрямку. Тому не називатиму ні кількість футболістів, яку б хотіли запросити до нас, ні прізвища потенційних кандидатів. Всьому свій час.