Визначився склад учасників нового чемпіонату в Першій лізі

Сьогодні, 13 червня, на VІ Конференції ПФЛ України було обговорено та проголосовано, зокрема, за розподіл команд між групами різних ліг.

Перша ліга, як і попередні два сезони, на першому етапі змагань буде поділена дві групи «А» та «Б», в кожній з яких виступатимуть по 9 клубів. ФК «Епіцентр» гратиме в «А», де суперниками кам’янчан стануть ще вісім команд. Це добре знайомі нам «Агробізнес» з Волочиська, чернівецька «Буковина», тернопільська «Нива», харківський «Металіст», хмельницьке «Поділля», івано-франківське «Прикарпаття», «Хуст» (команда за підсумками минулого сезону мали б перейти до Другої ліги, але в останній момент замінила «Дружбу» з Мирівки, яка не заявилася на чемпіонат), а також ФК «Минай».

У групі «Б» гратимуть: «Вікторія» (Суми), «Діназ» (Вишгород), «Звягель», «Лівий Берег» (Київ), «Металіст 1925» (Харків), «Кудрівка-Нива» (Бузова), «Полтава», «ФСК Маріуполь», «ЮКСА» (Тарасівка).

Базовою датою матчів 1 туру стало 25 липня. Щоправда, поки що календаря поєдинків немає. Тож про те, з ким «Епіцентр» зіграє у стартовому турі та проти кого, повідомимо пізніше.

Зауважимо, що команди, які в групах «А» та «Б» посядуть 1-4 місця, на другому етапі сформують групу «Чемпіонську». А ті, хто фінішують на 5-9 місцях – групу  «Вибування». За підсумками чемпіонату клуби, які посядуть 1-2 місця отримають пряму путівку до УПЛ, а 3-4 місця – гратимуть у плей-офф. У групі «Вибування» 8-10 місця напряму понизяться в класі, а 6-7 місця – зіграють стикові матчі з представниками Другої ліги, які в своєму дивізіоні фінушують на 2-3 місцях.