Збірна 7 туру першого етапу Першої ліги

Видання «Sport Arena» продовжує визначати символічну збірну туру першого етапу Першої ліги сезону 2024/2025 після кожного ігрового дня. І ось – збірна 7 туру.

До неї увійшли одразу кілька гравців «Епіцентру»! Перш за все, нагадаємо, що тренером туру визнали наставника кам’янець-подільського клубу Сергія Нагорняка. Але на цьому відзнаки для «Епіцентру», який в 7 турі здолав «Прикарпаття» 3:0, не завершилися. Отож:

Кращий воротар – Олег Білик

«Прикарпатці в минулому турі розгромили тернополян, тож Епіцентр справедливо очікував від них високої опозиції. Так і вийшло: 15 ударів гості завдали по воротах Білика, з них дев’ять – у площину воріт. Олег потягнув кілька дуже складних ударів із гри (перш за все, згадується спроба Михальчука) та парирував не безнадійний пенальті від Цюцюри. Розгромна перемога господарів не відбулася б, якби воротар дав слабину. Натомість, Білик п’ятий із шести матчів завершив без пропуску м’ячів. Зважаючи на травми Жмурка та Чернобая, що б робив Епіцентр без такого якісного новачка?»

Кращий лівий захисник – Олександр Климець

«Зважаючи на трансформер – тактичну схему прикарпатців, на Климця очікувало важке протистояння з Радульським, Рудюком, Соловйовим і навіть Цюцюрою та Хомою, які охоче «падали» на фланги. Більшість єдиноборств Олександр виграв, не дав також розгулятися суперникам на просторі. А ще – добре підключався до чужих воріт. Міг забивати сам, натомість у другому таймі вистелив хорошу гольову передачу на Проціва, протягнувши м’яча фактично до лицьової лінії».

Кращий нападник – Данило Кравчук

«Гарна форма Кравчука компенсує ті серйозні кадрові втрати, які Епіцентр поніс у групі атаки (як безповоротні, в вигляді переходу гравців у інші клуби, так і ситуативні – через травми). Саме Данило відкрив рахунок, коли підхопив м’яча в центрі поля, після того, як поборовся Запорожець, та видав сольний прохід із акцентованим ударом. Пізніше він підстеріг помилку прикарпатців, перехопивши пас воротаря на свого захисника й оформивши дубль. Загалом дев’ять ударів завдав Кравчук по воротах гостей, повністю перегравав їх на просторі».

Ще двох гравців «Епіцентру» визнали кращими в групі «А». Це правий захисник Володимир Танчик та правий півзахисник Максим Проців.

Ну, а з усією збірною туру можна ознайомитися в матеріалі «Хлопці, які тягнуть лідерів, два рази по 5:0 та новий талісман ван Леувена: вся збірна 7-го туру першого етапу Першої ліги».