Анонс матчу 4 туру Металіст – Епіцентр

Поступово чемпіонат України в Першій лізі ПФЛ набирає обертів. Вже 31 серпня в Ужгороді відбудеться поєдинок, в якому харківський «Металіст» прийматиме кам’янець-подільський «Епіцентр».

Харків’яни, які вимушено продовжують базуватися в іншому місті, у міжсезонні зазнали ряд кадрових втрат. Зокрема, до «Лівого берегу» перейшов голкіпер Фастов, до «Буковини» – захисник Бусько. Залишили клуб і Бабков, Гомес, Голубка, Кисельов, Оріховський та ще кілька гравців. А вже на старті сезону «Металіст» попрощався й з нападником, 22-річним Євгенієм Рязанцевим, який у минулому сезоні записав на свій рахунок 10 м’ячів та два асисти. Водночас, до команди прийшов досвідчений захисник Олександр Мізюк із львівських «Карпат», який раніше вже виступав за «Металіст». Додалися й юні вихованці команди. Також тренерському штабу на чолі з Андрієм Аніщенком вдалося зберегти й перспективних захисників Єгора Абрамова з Даніелем Вернаттусом, а також вінгера Геннадія Синчука. Всі вони, між іншим, знову отримали виклики до збірної України U19 на найближчий збір, який пройде з  1 по 10 вересня.

Готуючись до сезону, команда з Харкова провела ряд спарингів. «Металіст» здолав «Минай» 3:1, «Карпати U-19» 2:0, «Хуст» 3:1 та аматорський «Сокіл» (Кінчеш) 3:2. Ще два матчі звів у нічию – з «Буковиною» 0:0 та СК «Вільхівці» 1:1, і зазнав однієї поразки – від «Ужгорода» з рахунком 3:0.

Ну, а далі для «Металіста» почався новий сезон. У Кубку України харків’яни здолали в серії пенальті «Вільхівці» (ігровий час завершився з рахунком 0:0), а на другому етапі, поступившись ФК «Миколаїв» 3:1, припинив участь у турнірі.

У чемпіонаті «Металіст» розпочав із виїзної поразки в Волочиську, де «Агробізнес» був сильнішим 2:1. А потім вдома розписав мирову із хмельницьким «Поділлям» 1:1. У минулому турі харків’яни в Тернополі, поступаючись в рахунку, змогли зіграти 1:1 та здобути заліковий бал в грі проти «Ниви».

Це буде вже четверта зустріч в історії протистоянь «Металіста» та «Епіцентра». У попередніх – двічі перемогу здобували кам’янчани (одну в чемпіонаті, іншу в Кубку). До речі, обидві в Ужгороді. А ось у Кам’янці-Подільському 30 вересня минулого року матч завершився з рахунком 2:2.

До слова, у цій грі «Металіст» не зможе задіяти Даніїла Приходька, який відбуватиме дискваліфікацію.

Нагадаємо, поєдинок «Металіст» – «Епіцентр» обслуговуватиме бригада арбітрів на чолі з Іваном Салашом із Івано-Франківської області. А сам матч 31 серпня жовтня має розпочатися о 15:00. Пряма трансляція матчу – на Youtube-каналі DiviSport.