Епіцентр – Скала 1911: перший спаринг зі знаком мінус

30 червня в Кам’янці-Подільському ФК «Епіцентр», готуючись до сезону 2024/2025 років, провів свій перший контрольний поєдинок. Суперником кам’янчан стала «Скала 1911» зі Стрия Львівської області.

«Епіцентр» – «Скала 1911» 1:3

Голи: Кристін С., 35 – Николишин, 14 (з пенальті), гравець на перегляд, 76, гравець на перегляд, 82 (автогол).

Склад «Епіцентра» в першому таймі: Чернобай, Жмуйда, Григоращук, Мороз, Кристін В., Ліповуз, Миронюк, Беженар, Ляшенко, Павлученко (Кристін С., 29), Кравчук.

Склад «Епіцентра» в другому таймі: Чернобай, Жмуйда, Григоращук (Кристін В., 68), Мороз (гравець на перегляді, 68), гравець на перегляді, Полюлях, Климець, Миронюк (гравець на перегляді, 68), Кристін С., гравець на перегляді, Бендера.

Поєдинок проти представника Другої ліги видався доволі цікавим та гольовим. Але, мабуть, головне – інформативним для тренерського штабу «Епіцентра».

Вже на старті матчу кам’янчани мали шанс відкривати рахунок у грі, коли Олександр Жмуйда пройшов лівим флангом. Переграти голкіпера не вдалося, але згодом він відпасував на Кристіна, а той на Кравчука. На жаль, Данилу не вдався потужний удар з кількох метрів, а тому м’яч став легкою здобиччю для воротаря «Скали 1911». А вже на 12 хвилин гостям вдалася швидкісна контратака, яка могла завершитися взяттям воріт Чернобай. Утім, Сергій врятував свою команду, вигравши дуель в нападника. Утім, рахунок 0:0 протримався недовго. Олександр Жмуйда сфолив у штрафному майданчику і стрияни отримали право на пенальті, який на 14 хвилин реалізував Роман Николишин – 0:1.

Згодом «Скала 1911» могла подвоїти успіх, але знову надійно зіграв Чернобай. «Епіцентр» намагався відігратися, але в заключній стадії атак команді не вистачало влучності. Та на 35 хвилині Кравчук, увірвавшись у штрафний майданчик гостей, прострелив на Станіслава Кристіна, який в один дотик перевів м’яч у сітку воріт – 1:1.

Міг «Епіцентр» піти на перерву за переможного рахунку. Але спочатку Кравчук змарнував свій шанс, пробивши вище воріт з метрів 11-ти, а на 44 хвилині, після прострілу Андрія Ляшенка, Станіслав Кристін не влучив по м’ячу, а до воріт було… лише метрів чотири.

У другому таймі «Скала 1911» повністю змінила склад. Кам’янчани ж вийшли без замін (за виключенням однієї позиції – замість Владислава Кристіна на лівому фланзі захисту з’явився гравець на перегляді) та продовжили володіти ініціативу. Але знову ж таки, втілити її в голи не вдавалося. А на 68 хвилині тренерський штаб «Епіцентра» провів ще ряд замін і гра дещо змінилася… Спочатку, на 76 хвилині, помилка в захисті гравця на перегляді, призвела до того, що рахунок став 1:2. А на 82 хвилині цей же футболіст, після флангового прострілу, зрізав м’яч у ворота кам’янчан – 1:3.

Перший контрольний матч позаду. «Епіцентр» продовжує підготовку до чемпіонату. Вже третього липня у Кам’янці-Подільському відбудеться другий спаринг – цього разу в гості завітає волочиський «Агробізнес».