Збірна 5 туру першого етапу Першої ліги

Перемогу «Епіцентра» над «Буковиною» не оминули увагою у виданні «Sportarena», яке традиційно визначило символічну збірну туру першого етапу Першої ліги сезону 2024/2025.

І одразу кілька гравців «Епіцентру» увійшли до збірної 5 туру.

Кращим правим захисником визнали Гліба Савчука. «Взагалі матч проти Буковини мав розпочинати В.Кристін, але через пошкодження господарі змушені були провести заміну до фактичного початку матчу. От якраз Савчук, з’явившись на полі через форс-мажор, витримав випробування сильним лівим флангом чернівчан (хай і ослабленим, звісно, травмою реактивного Голуба). Більше того, він старався підключатися до атак і своєчасним пасом на Бендеру надав імпульс другій результативній комбінації (далі м’яч відскочив до С.Кристіна, який і закріпив перевагу Епіцентру). На відміну від конкурентів у боротьбі за місце в символічній збірній, через його зону результативні комбінації не пройшли», – йдеться в матеріалі «Sportarena».

Кращим центральним захисником став  Владислав Мороз. Цитуємо: «Центр оборони кам’янчан багато напомилявся в літніх плей-офф. За ці грубі, загалом нетипові для себе, промахи вони тепер реабілітуються в регулярному чемпіонаті, тому що свої стартові матчі Епіцентр завершив із 10 очками та співвідношенням м’ячів 8:2. У матчі з Буковиною зв’язка Мороз-Григоращук відіграла дуже старанно й нівелювала роботу форвардів гостей, включаючи свого недавнього одноклубника Гірного. Владислав виконав велику кількість перехоплень, відбирань і підбирань, заблокував два гострих удари. А ще міг забити сам, у своєму стилі пробиваючи здалеку – цього разу мимо».

Ну, а Данило Кравчук, вже не вперше, визнаний кращим нападником Першої ліги. «Дуже сильний тур для атакувальних гравців. Щоб не проігнорувати жоден сильний виступ, цього разу «зіграємо» по 4-3-3. Наш правий нападник – лідер атак Епіцентру Кравчук. Він став важливим для команди ще минулого сезону, коли заміняв травмованого Гірного та змістився з правого флангу в атаку. Перед перервою, протягнувши м’яча та отримавши підтримку Миронюка, він відкрив рахунок і потім неодноразово брав участь у гострих атаках, тримаючи в напрузі захист Буковини. Стратегічно важлива перемога над прямим конкурентом – найважливіша наразі для Епіцентру», – написала «Sportarena».

Окрім цього, кращими в групі «А» стали ще два гравці «Епіцентру» – лівий захисник Олександр Климець та лівий атакувальний півзахисник Іван Бендера.

Нагадаємо, що кращим молодим гравцем у 5 турі визнали півзахисника «Епіцентру» Миколу Миронюка.

З усією збірною туру можна ознайомитися в матеріалі «Галадей, Перебора, Кравчук, нев’янучий Шаврін і епічний персонаж із Діназа: вся збірна 5-го туру першого етапу Першої ліги»