Анонс матчу 8 туру Агробізнес – Епіцентр

Вже у суботу, 21 вересня, в Волочиську на стадіоні «Юність» відбудеться центральний поєдинок 8 туру в Першій лізі групі «А», в якому «Агробізнес» прийматиме кам’янець-подільський «Епіцентр». До цього поєдинку, безумовно, буде прикута неабияка увага шанувальників футболу.

«Агробізнес» – єдиний клуб Першої ліги, який ще не втрачав очок. «Епіцентр» – один із трьох клубів у двох групах, який ще не програвав (у групі «Б» без поразок йде «Полтава»). А враховуючи те, що результат матчу проти «Хуста» анулювали, то «Епіцентр» єдина команда в лізі, в якої у графі пропущених голів стоїть нуль.

Сезон для «Агробізнеса» розпочався кубкових матчем на Львівщині проти ФК «Миколаїв». І цей матч став єдиним для команди Олександра Чижевського, в якому вона програла, пропустивши один гол. А далі… шість поспіль перемог, в яких команда забила 10 голів, а пропустила лише чотири. Два з яких в крайньому турі в Тернополі, де «Агробізнес» двічі поступався в рахунку, але зміг здобути вольову перемогу з рахунком 3:2. Відзначимо, що три матчі поспіль забиває Максим Войтіховського, в активі якого вже чотири голи в чемпіонаті. Більше лише… у форварда «Епіцентра» Данили Кравчука – шість. Утім, зауважимо, що Данило, якось так скалося, вражає ворота суперників через матч. Можливо, саме в Волочиську Кравчуку вдасться змінити цю статистику?

У міжсезонні наш майбутній суперник провів ряд кадрових змін. Тренерському штабу вдалося підсили свою команду голкіпером досвідченим Романом Підківкою («Чорноморець», «Карпати», «Інгулець»), а також гравцями «Кременя» Данилом Сидоренком та Андрієм Глобою. Із «Хуста» перейшов один із лідерів закарпатців минулого сезону Іван Станкович. Додавши до них кістяк минулорічного «Агробізнеса» – і… поточне перше місце в турнірній таблиці. Як мінімум ще кілька турів.

Та головний переслідувач волочиської команди – саме «Епіцентр». Кам’янчани, втративши очки з «Минаєм» та «Металістом» (нагадаємо, обидва матчі зіграли внічию), намагатимуться надолужити відставання від «Агробізнеса», яке нині складає 7 очок. Утім, саме ті дві нічиї в сезоні – були на виїзді. А тому гравці «Епіцентру» докладатимуть усіх зусиль, щоб перервати цю невиграшну виїзну серію. До того ж, здобути першу перемогу над «Агробізнесом» в офіційних матчах.

Адже кам’янчани, якщо зазирнути в історію протистоянь, поки що не перегравали волочисців. Хіба що в контрольних матчах. До прикладу, в липні цього року – 2:1. А ось в офіційних іграх… У Кубку України сезону 2020/2021 тоді ще друголіговий «Епіцентр» у Дунаївцях поступився «Агробізнесу» з рахунком 2:1. А в минулій першості  в Кам’янці-Подільському зіграли внічию 1:1. Потім у Волочиську – також 1:1.

Тепер нове протистояння.

Отож матч «Агробізнес» – «Епіцентр» запланований 21 вересня о 15:00 на стадіоні «Юність». На ньому працюватиме бригада арбітрів на чолі з Павлом Децюком. Ну, а пряма трансляція поєдинку пройде на Youtube-каналі DiviSport.